aof Temel Bilgi Teknolojileri cıkmış sorular

açıkögretim 1.sınıf ders notları ders özetleri açıkögretim 1.sınıf kamu yönetimi ders notları ders özetleri indir yükle cıkmış ara sınav soruları cvpları cıkmış vize soruları cevapları indir aofforum alıntıları açıkögretim cıkmış final soruları

aof  Temel Bilgi Teknolojileri cıkmış sorular

1-)Herhangi bir büro yazılımı dosyayı kapatmak ancakprogramdan çıkmamak için aşağıdaki menü ve komutalardan hangisi seçilir?

CEVAP: Dosya menüsünden kapat komutu

2-)Büro yazılımlarında yardım almak için kullanılan düğme hangisidir?

CEVAP:?

3-)Aşağıdakilerden hangisi kelime işlemci programlarının daktiloya göre üstünlüklerinden değildir?

CEVAP:Metin yaratma

4-)Arama yapılırken kullanılabilen * simgesinin anlamı nedir?


CEVAP:Kendisinden önce yazılan harfler ile başlayan kelimelerin bulunduğu sitelerin tümünü bulur.

5-)Web sitesi içinde bir sayfa olan dökümanların her birine ne ad verilir?

CEVAP:Web sayfası

6-)Aşağıdakilerden hangisi algoritma kullanılarak çözülebilecek bir programdır?

CEVAP:İnsan kaynakları bölümünde maaşların hesaplanmasında kullanılacak bir yazılım geliştirmek.

7-)Sözde kodlamanın tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP:Agoritmaların konuşma dili olarak kullanılması

8-)Algoritmaların geometrik şekiller kullanarak gösterilmesine ne ad veriliir?

CEVAP:Akış şeması

9-)''''''''Ev şekli''''''''

Web tarayıcısı programında yukarıda verilen simgenin işlevi nedir?

CEVAPaşlangıç sayfası olarak belirlenmiş sayfaya gidilmesini sağlamak.

10-)İşlem tablosu içinde imlece üzerine getirerek bilgi girmeye hazır hale getiren birime ne ad verilir?

CEVAP:Aktif hücre


11-)Aşağıdakilerden hangisi =Toplam (A1:A10)

CEVAP:*=A1+A2+A3+A4+A5+A6+A7+A8+A9+A10

12-)Sunum programında notlar bölümünde yazılan metinlerin görüntülendiği görünüm tipi aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP:Anahat görünümü

13-)Sunum programında tüm slaytların görüldüğü ve ekranda yerlerinin değiştirilebildiği görünüm tipi aşağıdakilerden handisidir?

CEVAP:Slayt sıralayıcısı görünümü

14-)Aşağıdakilerden hangisi vektör tabanlı bir görselin uzantısıfır?

CEVAP:CDR

15-)Paint programına tarayıcıdan yada kameradan hangi menü elemanı yardımı ile resim aktarılabilir?

CEVAPosya


16-)Girilen veriler üzerinde işlem yapan bilgisayar birimine ne ad verilir?

CEVAP:İşlemci


Benim adım kırmızı Orhan Pamuk 1998 Roman
İnsan bir yalnızlıktır Sefa Kaplan 1990 Şiir
Pusula kıtalar atlası Oktay Pınar 1995 Roman
Kök Türkler Server Divirçioğlu 1987 Derleme
İbişin Rüyası Tarık Buğra 1970 Roman
Kırk Oda Murathan Mungan 1987 Hikaye
Şairin Seyir Defteri Edip Cansever 1980 Şiir
Yeniden İnsan İnsana Doğan Cücüoğlu 1991 Derleme
Hatice Sultan Hıfzı Topuz 2000 Roman
Göl İnsanları Richard leakey 1997 Derleme

17-)Yukarıda verilen tabloda her kitaba ilişkin verilere ne ad verilir?

CEVAP:Kayıt

18-)Yukarıda verilen tablodaki ''kitap adı'' bölümüne ne ad verilir?

CEVAP:Alan

19-)Futbol takımındaki oyuncuların sezon içindeki performansları futbolcu izleme defterindeki veriler yardımıyla değerlendirmek istenmektedir.Bu amacı gerçekleştirmek için aşağıdaki işlemlerden hangisi uygundur?

CEVAP:Hesaplama

20-)Bilgisayara güç verildikten sonra ilk çalışan yazılım aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP:İşletim Sistemi

21-)Veri tabanı güvenliğinin tanımı nedir?

CEVAP:Kullanıcıların sadece kendilerine açık olan bilgilerine erişebilmeleridir.

22-)Aşağıdakilerden hangisi ağ topolojilerinden biri değildir?

CEVAP:Yarımay

23-)Kablosuz iletişimim bir iş yerinde sağladığı en önemli kolaylık aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP:Kablo çekilemeyen ve kullanıcıların çok sık yer değiştirdiği ofislerde pratik sağlaması.

Yorum Yaz